torsdag 21 april 2011

Recension: Påskägg

Alla gillar presenter. Många säger att det är roligare att ge än att få, men vem säger nej till ett härligt påskägg fyllt med godsaker? Därför kan du vara säker på att ett påskägg är ett så kallat "safe bet" om du vill göra någon glad. Du vill kanske visa uppskattning för en medarbetare, klappa någon på ryggen och genom handling säga "bra jobb!" Sexuell attraktion kan även ligga bakom.

Viktigt att tänka på är att det finns en uppsjö olika varianter att välja mellan. Ägget på bilden är fabrikstillverkat i papper, med en klistrad skarv som hjälper till att försluta behållaren när det inte används. Handmålade ägg förekommer också. Dessa är i regel något dyrare.

Förlagan till påskägget kommer från naturen. Alla fåglar lägger till exempel ägg, liksom de flesta reptiler. Förr var det vanligt att människor på landet målade hönsägg och bjöd på till påsk, men idag bor de flesta i städer och där finns inga sådana fåglar. Anledningen till att folk har flyttat in till städer, det som kallas urbanisering, har med industrialisering och ekonomisk utveckling att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar